Karosszériajavítás

Karambolos autó biztosítási ügyintézés

kulcs

A legnagyobb biztosító társaságok szerződött partnerei vagyunk, teljes körűen vállaljuk a karambolos autó biztosítási ügyintézésének ügymenetét.

Érvényes jogalap esetén, megelőlegezzük Önnek a karosszéria javítás költségét! Az ügyintézés az alábbi lépésekből áll:

  1. Ön behozza az autót hozzánk
  2. A karosszéria javítás kárfelvételéhez szükséges valamennyi nyomtatványt biztosítjuk, segítünk kitölteni
  3. Hiteles, lízinges autók banki ügyintézése, levesszük az Ön válláról a terhet (engedélyeztetjük a javítást a bankkal is)
  4. Finanszírozzuk az autó összes alkatrész valamint karosszéria javítás alatt felmerülő kiadását
  5. A karosszéria javítás után a biztosítótársaságoknál a kész járművet leszemléztetjük
  6. Rövid határidővel dolgozunk. Az esetek döntő többségében hétfőn hozza és hétvégére újra autója van. A nagyobb karambolos sérüléseket sem hónapokig csináljuk
  7. A biztosítókkal megegyező karambolos kárszámító szoftvert használunk, így nem adódhat elszámolási gond. Bejáratott, rutinszerű ügymenetünk van.
  8. Amikor elkészültünk a karosszéria javítás munkálataival Ön átnézi, átveszi a gépkocsit tőlünk.
  9. Mi számolunk el a biztosítókkal, Önnek nem kell számlát bemutatnia, egyéb adminisztrációval bajlódnia.

A biztosítási ügyintézéshez szükséges a nyomtatványokat innen töltheti le >>>

FIGYELEM!

Előre is elnézést kérünk az idős, rozsdás, korrodált autók tulajdonosaitól, amiért az Ő autójuk javítását nem tudjuk vállalni. Specialitásunk a fiatalabb sérült, vagy karambolos autók gyári minőségű javítása.

Karosszéria javítás garanciával

karosszeria

A legkisebb horzsolástól, a karambolos autók javításáig…

Az autógyárak garancia vállalása a gépkocsik karosszériájának átrozsdásodási idejére általában 2 – 12 évig tart. A márkakereskedések sokszor azt hangoztatják, hogy a karosszéria javítást csak ők végezhetik, mert ellenkező esetben elvész a gyári átrozsdásodási garancia! Van egy rossz hírem! Akkor is megszűnik az átrozsdásodási garancia, ha a karosszéria javítás általuk lett elvégezve, de csak arra az darabra.

A gyárak a karosszéria javítás elvégzése esetén kizárólag a saját gyári rendszerükre vállaljak az átrozsdásodási garancia megadását. „XY” autókereskedés által elvégzett karosszéria javításra egyik autógyár sem vállalja  az átrozsdásodási garancia adását. Ez egy tévhit, ami a karosszéria javítás elvégzésével kapcsolatos félretájékoztatásból fakad.

A sérült elemről elvész, de minden többi darabra továbbra is él a gyári garancia. Az átrozsdásodási garancia  átalakul és javítási garancia váltja fel a sérült elemen, amit az a szerviz ad, aki javította.

Karosszéria javítás helyett védelem – korrózió megelőzés

karambol

Ma már megfelelő korrózió védelemmel vannak a gépjárművek karosszériájának részei ellátva. A baj akkor kezdődik, ha a karosszéria megsérül valamilyen mechanikai behatás miatt. Ilyen lehet a karosszériára pattanó kavics, a magas fű, gallyak, esetleg útpadka parkolásnál. Ekkor a karosszéria javítás munkálatait megelőlegező átrozsdásodási folyamat kezd elindulni, ami utána nem állítható meg. Kulcsszó: megelőzés.

A kocsit 3-4 éves korában érdemes egy karosszéria átvizsgálásra behozni. Ilyenkor a nehezen elérhető részeit is bevonjuk egy speciális viasszal, amely meggátolja a rozsdásodás elindulását.

A karosszéria javítás munkálataira is ugyanez igaz. Sok szerviz kívülről elvégzi a karosszéria javítás munkáit. Az autó karosszéria rendben is van, legalábbis úgy látszik. Viszont azokon a hegesztési pontokon, ahol összeillesztik a karosszéria elemeket, nem tudnak alkalmas védelmet nyújtani és elindul a rozsdásodás. Mi rendelkezünk ezzel a technológiával, így az autó karosszéria a fényezés alatt sem kezd el rozsdásodni. Ez a karosszéria javítás üregvédelmi technológiája az, ami a minőséget jelenti.

Egy gépkocsi a karosszéria javítás végén nem lehet csökkentettebb értékű, ha szakszerű a karosszéria javítás menete, mint a karambol előtt. Az ügyfél szívében a törést nem tudjuk helyre hozni, de a gépkocsiján nem fog meglátszani, hogy valaha is karambolozott és karosszéria javítás lett végezve.

Garancia a minőségre – a szigorú ellenőrzés az autófényezésben

futomu

Emberek vagyunk, hibázhatunk. Ezért a karosszéria javítás további fázisában az autófényezés terén szigorú felülvizsgálati rendszert állítottunk fel. Munkáink egy része műszeres, gyári adatbázisokkal dolgozunk. Ez az autófényezés folyamán számba vehető hibalehetőséget csökkenti, és kontrollt jelent az emberi munka minőségén is. Emellett egy-egy művelet befejezése annak átvételével zajlik, ahol az kontrollján van a hangsúly.

A lakatos munka végeztével az elem a festő üzembe kerül, ahol ellenőrzéssel indul az átvétel. Ezután az autófényezés előtti utolsó  fázisként az alapozási munkálatok kidolgozása következik. Miután a fényezés is megtörtént, minden elemet polírozunk. Mai követelmény, hogy az autófényezés után árnyalatnyi színeltérés sem lehet. Az autónak úgy kell kinéznie, mint amikor a szalonból kigurult.

Saját karosszéria alkatrész ellátásunk miatt nem merülhet fel garancia probléma. Az általunk biztosított karosszéria elemek méretpontosak és ellenőrzött lemezből készültek. Mi a karosszéria  javítás és az autófényezés munkálataira és az alkatrészre egyaránt garanciát vállalunk, lévén mindkettő általunk lett biztosítva. Ennek előnye, hogy az alkatrészes és a fényező nem mutogat egymásra, ha 6 hónap múlva rozsdafolt jelenik meg az autó javított részén.

A karosszéria javítás fontos része – szélvédő csere

autouveg

Koccanásos baleset vagy kavicsfelverődés esetén előfordulhat, hogy a csere elkerülhetetlenné válik. A szélvédő üvegek nagy részét az eredeti alkatrész gyártók állítják elő. Jelentős arányt képviselnek azonban az után gyártott szélvédők, amelyek az eredeti műszaki követelményeknek szintén megfelelnek. A szélvédő funkciója is sokat bővült az autó más alkatrészeihez hasonlóan. A karosszéria javítás során a ragasztó, tömítő módszerrel végrehajtott szélvédő cseréje után, az elem a karosszéria szerves része lesz. Hozzájárul, hogy az autó karosszériája merevebbé váljon, továbbá könnyebb, gazdaságosabb, biztonságosabb és külalakra is szebb legyen. Üvegcserét önállóan nem vállalunk, csak a karambolos javítások részeként.

Karosszéria javítás speciális technológiával – műanyag hegesztés

muanyag

Az autó karosszériájának hőre lágyuló műanyag elemeinek sérülése (repedés illetve törés) esetén a karosszéria javítás specifikus technikával javítható meg. A karosszéria javítás műanyag hegesztésének lényege, hogy a karosszéria sérülését saját anyagából készült hozóanyaggal azonos hőmérsékletre melegítve lehet a javítást elvégezni. A  műanyag hegesztés különlegesen kialakított hőfokszabályzós műanyaghegesztő géppel történik. Az eszköz a forró levegőt úgy koncentrálja, hogy a hegesztett felületet és a hozóanyagot lágyulási hőfokra melegíti, ezáltal a sérülés műanyag hegesztéssel javítható. Az eljárás visszaállítja a megrongálódott karosszéria rész eredeti szilárdságát, formáját. A műanyaghegesztésen átesett elem fényezésre és festésre előkészített állapotú lesz. HOZOTT ALKATRÉSZEK HEGESZTÉSÉT NEM, CSAK AZ ÁLTALUNK JAVÍTOTT AUTÓK ALKATRÉSZEIT HEGESZTJÜK!

Spóroljon pénzt és védje környezetét! Csere helyett válassza az olcsóbb javítási eljárást.

Ide kattintva léphet kapcsolatba velünk